Snabblån frågor och svar

På denna sida försöker vi att svara på vanliga frågor som personer har idag angående snabblån. Vår ambition är att täcka allt som rör snabblån på marknaden för att du ska känna dig säker vid ett eventuellt val. Besök även vår startsida där du kan hitta det bästa snabblånet för dig.

Vad är snabblån?

Ett snabblån är ett lån som tas utan säkerhet precis som privatlånet. Vad som profilerar ett snabblån är dess lägre summa som ofta kan betalas ut fort in på kontot. Snabblånet ska ofta återbetalas relativt fort också, ofta inom 30-90 dagar. Ett snabblån passar alltså den person behöver en summa pengar snabbt in på kontot samt är beredd på att betala tillbaka pengarna inom sen snar framtid.

Hur ansöker jag om ett snabblån?

Du ansöker om snabblånet vanligtvis via nätet hos angiven långivare. När du fyllt i ansökningsformuläret tas en kreditupplysning på dig som används för att säkerställa om du uppfyller kraven för ett snabblån. Gör du det får du ett låneerbjudande som är baserat på din finansiella situation.

Finns snabblån som alternativ utan UC?

Snabblån kommer ofta utan en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Antingen sker kreditupplysningen genom antingen Bisnode eller Creditsafe. 

Varför är räntor så höga på snabblån?

Rent krasst kan en påpeka att din situation utnyttjas. Du behöver snabba pengar helst direkt in på kontot och långivare tillfredsställer gärna detta behov men till ett pris. Däremot ökar konkurrensen med jämna steg på lånemarknaden och villkoren blir allt bättre. Idag finns det till och med möjlighet att få ett snabblån gratis. Detta på grund av att bland annat nya aktörer erbjuder detta till nya kunder.

Kan jag få låna pengar på helgen?

Ja idag finns det möjlighet till att få pengar utbetalda på helgen och kvällen. För att detta ska vara möjligt krävs det delvis att långivaren ska ha öppet, din ansökan hinner behandlar innan stängning samt att du ansöker med BankID. Pengarna får du utbetalt till din storbank trots helg, läs på vilka storbanker som långivare har direkt utbetalningar till.

Kan jag få snabblån med betalningsanmärkning?

Ja, du kan få ett snabblån beviljat trots betalningsanmärkning hos flertalet långivare på marknaden. Idag blir långivare allt bättre på att skilja på vilka som är kapabla till att hantera ett ytterligare lån trots sin anmärkning. På samma sätt som att vissa personer inte kan göra det.